Skal du starte en forretning? Sådan kan det rigtige regnskabsprogram hjælpe dig

Skal du starte en forretning? Sådan kan det rigtige regnskabsprogram hjælpe dig

Det er altid spændende at starte en ny forretning. Der er skruet helt op for drømmene og forventningerne, og hver dag vågner du til nye, interessante udfordringer.

Det kan dog også være hårdt, og som ejer af et nyopstartet foretagende, må du være forberedt på at opleve modgang og nederlag.

For at gøre det nemmere for dig selv, bør du derfor sikre dig at undgå problemerne, før de opstår.

Et hyppigt problem, der rammer mange iværksættere, er hele problematikken omkring økonomi og bogføring.

Det er ikke nødvendigvis altid helt let at sætte sig ind i de mange forskellige regler og bestemmelser, der gør sig gældende inden for forretningsverdenen.

Du kan her læse om, hvordan det rigtige regnskabsprogram vil hjælpe dig igennem dette, så du undgår fremtidige problemer med din forretnings økonomi.

Vælg et gratis regnskabsprogram

Hvis din virksomhed ikke er begyndt at tjene så mange penge endnu, kan det være en fordel at vælge et gratis regnskabsprogram.

Der findes i dag to programmer, der er særligt gode for mindre erhvervsdrivende: Billy og Dinero.

Begge programmer giver dig mulighed for at prøve dem af helt gratis i en periode, og det vil af denne grund også være en fordel at prøve dem begge af.

På den måde kan du nemlig finde ud af, hvad du føler er nemmest at navigere rundt i, samt hvilket af programmerne du synes, har de bedste features.

Der findes naturligvis også mange andre programmer på markedet, men hvis du vil prøve de bedste gratis programmer, så vælg mellem Billy eller Dinero.

Øv dig

Det er vigtigt, at du så hurtigt som muligt bliver fortrolig med de forskellige funktioner i dit regnskabsprogram.

Jo dygtigere og mere velbevandret, du bliver, jo færre fejl vil du komme til at lave i dine regnskaber. Dette er naturligvis ønskeligt, hvis du gerne vil skåne din virksomheds økonomi mest muligt.

Få professionel hjælp af en revisor

I starten kan det dog være en god idé at ansætte en revisor. Dette kan gøres ganske billigt, og tilmed endda online. Husk, at selvom en revisor i øjeblikket vil være en udgift for dig, så vil hans faglighed være med til at spare dig mange penge på sigt. Du kan her få hjælp til at finde en billig revisor.

For eksempel vil han kunne hjælpe dig med at undgå bøder fra SKAT, hvis du laver fejl i din bogføring og ikke får skrevet de korrekte tal ind.

 

Back to top