Så vigtig er soveværelset, sengen og søvnen for dit arbejde

Så vigtig er soveværelset, sengen og søvnen for dit arbejde

Din søvn kan være altafgørende for din daglige produktivitet. En enkelt søvnløs nat kan spolere hele din rutine, så søvnens magt skal ikke undervurderes. Med dårlig søvn bliver alt andet også dårligt; dit humør, din energi, og også din lyst til at lave noget. Prioriter din søvn.

Søvnen påvirker din produktivitet

Søvnen påvirker din produktivitet, fordi hjernen bruger tiden, hvor du sover, på at behandle den information, du har indsamlet i løbet af dagen. Sover du ikke nok, eller sover du ikke ordentligt, får hjernen ikke tid til at gøre det, og derfor kan den ikke følge med i det information, du indsamler efterfølgende. Det kan have konsekvenser både i dit private liv og på din arbejdsplads, fordi du bare ikke er lige så klar i hovedet, som når du sover godt.

Få den rigtige seng til soveværelset

Hvad kan du gøre for at sove bedre? Tag et kig ind på soveværelset; er du glad for det, du ser? Hvis du ikke har en god seng, kan søvnen falde i kvalitet og i mængde. Søvn er nemlig ikke bare søvn; søvn foregår i forskellige faser, og det er ikke i alle faser, at hjernen kan behandle oplysninger. Derfor skal du have en seng, der giver dig stabil søvn, og som støtter din krop ordentligt. Du kan læse alt om gode senge her, så du ikke skal være i tvivl om, hvad det rigtige er for dig.

Hav det rigtige lys i soveværelset

Derudover har lysindfaldet også noget at sige. Er soveværelset for lyst, kan du også få søvnproblemer, fordi kroppen er designet til at sove, når det er mørkt. Så hvis du går i seng inden solen er gået ned, kan du få svært ved at falde i søvn. Kroppen frigør et stof, der gør os trætte, når det er mørkt, så prøver du på at falde i søvn, når der er lyst i soveværelset, kan du komme til at rende ind i problemer. Invester i nogle mørklægningsgardiner, så du helt selv kan styre lysindfaldet.

Sov sødt

Med en god seng og kontrol over lyset er du godt på vej mod bedre søvn. Bedre søvn betyder bedre humør, bedre produktivitet og bedre velvære. Du vil opleve mere energi, og generelt vil du føle dig mere forberedt og villig til at møde dagens udfordringer. Du har brug for søvn, ligesom du har brug for at trække vejret; menneskekroppen kan ikke klare sig uden det.

 

Back to top