Sådan kan du tjene penge som freelancer – se et udvalg af freelance fag

Sådan kan du tjene penge som freelancer – se et udvalg af freelance fag

For mange er den store drøm: At selv bestemmer når de skal på arbejde, tjene penge til husleje og de gode ting i livet uden at tænke på, hvad chefen synes om en og ikke at skulle sidde på det kedelige, grå kontor hele dagen.

Hvis du altid har drømt om at kunne arbejde, hvornår og hvordan det passer dig bedst, skal du læse videre – her finder du 6 forslag til, hvordan du kan tjene penge som freelancer

Photoshop / Illustrator Designer

Hvis du har et særligt kreativt / visuelt talent og samtidig har lidt teknisk viden, kan du også nemt tjene penge over internettet. Det kan være, at du er genial, når det kommer til at designe logoer til virksomheder, folks private projekter eller for foreninger.

Skriv om din passion

Hvis du har meget viden eller har en stor passion for et bestemt emne, kan du starte din egen blog eller en hjemmeside om det. Det kan være alt fra nogle rigtig gode tip til havearbejde til hvordan man laver boller på den bedste måde. Du kan skrive om alt, hvad du vil, det vigtigste er bare, at det er noget, der interesserer dig, og selvfølgelig også, at det er noget, som folk vil læse mere om. Sidstnævnte er vigtigt, fordi hvis du får mange besøgende til din hjemmeside eller din blog, er der også penge at tjene.

Du kan f.eks. sælge reklameplads på din hjemmeside eller sælge links til onlinebutikker og virksomheder på din hjemmeside. Du kan også arbejde med “affiliate” marketing, der du anbefaler produkter fra leverandører og få betalt for det i penge og / eller produkter. Google Adsens er også en mulighed der du får penge for at vise reklamer på din hjemmeside

Med alle ovennævnte metoder gælder den samme regel: Jo flere besøgende på din hjemmeside = Jo flere penge til dig.

Arbejde med webdesign

Du kan også tjene penge hjemmefra og som freelancer ved at skabe professionelle hjemmesider til andre ved at leverer flot hjemmesidedesign. Der er mange løsninger online, der gør det let for andre at oprette nye hjemmesider, men for at det skal se professionelt ud kræves der en lille smule talent og hvis du har denne, så kan du arbejde som webdesigner.

Bliv artikelforfatter

Hvis du er god til at skrive, enten korrekt, forståeligt, til Google, spændende eller levende, eller hvis du simpelthen er rigtig god til at placere kommaer, vil du finde mange forskellige job. Du kan skrive artikler til aviser og du kan specialisere dig i SEO-tekster.

 

Bliv oversætter

Hvis du skriver flydende på et andet sprog end dit eget modersmål, er der også penge og arbejde at vinde på det. Mange virksomheder har brug for folk, der kan oversætte deres tekster til andre sprog som tysk, fransk, engelsk, svensk, norsk, spansk, kinesisk eller arabisk. Derudover er der masser af virksomheder over hele verden, der mangler dig, som kan oversætte deres hjemmesider eller produktbeskrivelser til dit sprog, så de kan komme ind på nye markeder.

Arbejde i et servicefag

Freelance arbejde behøver ikke kun forgå foran en skærm, du kan også arbejde som freelancer gennem at tilbyde en ydelse, der du kører ud til folk eller at de kommer til dig f.eks. en fotograf. At arbejde som freelancer er også populært ibland håndværkerbranchen der finder du ofte låsesmede, malere, tømrere og lokale elektriker der arbejder som freelancere

Back to top