Pas på dig selv og din bil med vinterdæk

Pas på dig selv og din bil med vinterdæk

For rigtig mange gælder det at vi dagligt køre bil, og dermed afhænger af at vores bil tager os sikkert til vores destination. Men her er det så vigtigt at vi tager os af vores bil, som den tager sig af os. Dens sikkerhed og køreevne, kommer an på hvordan vi sørger for at tage os af den. Det kan virke som dyrt og mange penge, men det er helt sikkert vigtigt at tage sig ordentligt af sin bil.

De bedste vinterdæk

En af de ting som er vigtige når det gælder ens bil, det er selvfølgelig dækkene. Det er dem som holder bilen og os på vejen. Derfor er det altså også rigtig vigtigt at dækkene er de rigtige til bilen. Der er meget sikkerhed der afhænger af at dækkene er ordentlige. Det er dem som holder grebet på vejen, og med nogle gamle slidte dæk eller nogen forkerte, så er der større fare for at skride ud eller ikke at kunne styre ordentligt.

Noget som er vigtigt at gøre, er især somme og vinterdæk. Hvis du kører rundt om vinteren uden vinterdæk, kan det hurtigt blive farligt. Der er slet ikke godt greb på vejen, og der er endnu højere risiko for at skride ud og glide, især når det er i den sæson der kan være is på vejene. Så kan det være at du ikke selv synes at det gør den store forskel hvilke slags dæk det er, men der er helt sikkert en stor forskel på vinterdæk og sommerdæk. Hvis du gerne vil være sikker i din bil, så skal du sørge for at du har de dæk der passer til årstiden på bilen.

Når det sagt, så kan det være svært at vide præcis hvornår det er bedst at skifte fra det ene til det, hvilken tid på året skifter man, og er der forskel på de forskellige sommer- og vinterdæk? Her er der heldigvis masser af hjælp at få. For eksempel er det bedst med vinterdæk når temperaturen kommer under 7 grader. Det kan du læse mere om, eller få mere at vide fra din forhandler. Det behøver nemlig ikke være svært og så dyrt at få skiftet dækkene. Du kan finde den billigste forhandler nær dig, og få al den hjælp du har brug for, så du kan være sikker når du kører på vejene.

Back to top