Guide: sådan klargør du din bil til sommervarmen

Guide: sådan klargør du din bil til sommervarmen

De varme sommergrader har for alvor ramt Danmark. Selvom dette er fantastisk, er det for billister også en smule besværligt. Der er nemlig flere forskellige ting, du skal gøre for at klargøre din bil til sommervarmen. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får en guide til, hvordan du klargør din bil til sommervarmen.

Husk sommerdæk

Noget af det første du skal gøre, når du ønsker at klargøre din bil til sommervarmen, er, at påsætte sommerdæk på din bil. Mange tror, at dækkene på bilen er ligemeget, så længe man kører forsigtigt. Dette er dog langt fra tilfældet! Sommerdæk er designede til det varme vejr, og de varme veje, der findes om sommeren. Det er derfor vigtigt, at du husker at skifte fra vinterdæk til sommerdæk, så snart vejret er til det.

Tjek køleren

Når du har skiftet fra vinterdæk til sommerdæk, er det tid til, at du skal tjekke køleren på din bil. Den hede sommervarme vil gøre, at din bil skal arbejde ekstra hårdt. Sørger du derfor ikke for at tjekke køleren, kan du risikere, at motoren bliver for varm. Dette kan skade din bil og være grunden til en ulykke i trafikken. Husk altid at opfylde med frisk kølervæske, når varmen melder sin ankomst!

Tilse klimaanlægget

Det er de færreste, der ønsker at køre rundt i en brandvarm bil om sommeren. Ønsker du en kølig og afslappende køretur i sommervarmen, er det vigtigt, at du husker at tilse klimaanlægget. Dette gælder især, hvis du har en ældre bil med en ældre klimaanlæg. Når du skal tilse dit klimaanlæg, er det især vigtigt, at du fokuserer på airconditionen i bilen. Med en aircondition sikrer du cirkulerende kølig luft, hver eneste gang du tager en køretur i din bil om sommeren. Der er ingen tvivl om, at et velfungerende klimaanlæg er altafgørende i sommervarmen!

Tjek bremserne

Sidst, men bestemt ikke mindst, skal du altid huske at tjekke dine bremser, hvis du ønsker at klaregøre bilen til sommervarmen. Her er det især vigtigt, at du tjekker bremservæsken i bremserne. Bremsevæsken er vandabsorberende, og fordamper derfor let i sommervarmen. Tjekker du ikke bremsevæsken i dine bremser, kan der hurtigt opstå farlige situationer i trafikken, hvor du ikke har mulighed for at bremse.

Nu er du 100 procent klar til at klaregøre din bil til sommervarmen! Held og lykke.

Back to top