Maling af betongulv i Kælder

Maling af betongulv i Kælder

Du kan få rigtig meget ud af din kælder, især hvis gulvet står skarpt og lækkert. Er dit kældergulv lavet af beton kan du let male det med vores diffusionsåben gulvmaling til beton. Malingen egner sig også til gulve i fugtige rum og garager. Her på siden har vi samlet alle produkter som er egnet til maling af kældergulv.

Kan man male betongulv i sin kælder?

Ja, du kan sagtens male dit betongulv. Der er dog et par småting som du skal være opmærksom på inden du går i gang med at male dit gulv i kælderen eller i garagen. Er dit betongulv helt nyt, skal du lade det hærde i mindst en måned. 

Maling af Kældergulv

  1. Ligesom ved ethvert andet malerarbejde, er et godt forarbejde essentielt når du skal male dine betongulve. Inden du går i gang med at male, skal du derfor sørge for at spartle alle huller og revner ud og slibe let herefter, for at overfladen bliver helt jævn og glat.
  2. Det er vigtigt at du støvsuger gulvet meget grundigt inden du begynder at male det, så der ikke ligger noget løst slibestøv. Hvis du har slebet gulvet meget og der ligger meget støv som ikke kan fjernes, anvend da en forankringsgrunder eller betongrunder som binder slibestøvet. 
  3. Når grunderen er tør, kan du påbegynde dit malerarbejde. Hvis du ikke har grundet gulvet med forankringsgrunder kan du vælge at fortynde første lag gulvmaling med 10% vand. På denne måde flyder malingen nemmere sammen og dit betongulv bliver mættet.
  4. Andet lag maling skal ikke fortyndes. Mal med en pensel i kanter og hjørner og anvend en malerrulle på de store arealer.

Diffusionsåben gulvmaling til beton

Vores Primacol Gulvmaling er en ekstrem slidstærk og holdbar gulvmaling, som er yderst velegnet til både betonoverlader og træoverflader. Malingen kan desuden anvendes både udendørs og indendørs og tåler hyppig vask og slid. Primacol Gulvmaling er nem at arbejde med og giver en flot finish med en solid overflade som er ned at rengøre. Primacol gulvmaling til beton og træ findes i 8 smukke farver.

Maling til Kældergulv

Når du skal male dit betongulv er det vigtigt at du sliber overfladen jævnt, for at opnå et smukt resultat. Når du herefter har rengjort dit kældergulv grundigt, skal du anvende en støvafvisende imprægnering, også kaldet betongrunder. Denne betongrunder binder slibestøvet til gulvet, og sikrer at gulvmalingen binder ordenligt.

Back to top