Faldsikring højner sikkerheden ved byggeri og vedligeholdelse

Faldsikring højner sikkerheden ved byggeri og vedligeholdelse

Når du skal i gang med et stort byggeri, så er der en hel masse at tage stilling til. Der er dog noget, som mange desværre har tendens til at overse – sikkerheden. Sørg for at tænke sikkerhed ind i nybyggeri, når du skal arbejde på taget eller andre højder. Der er nemlig visse risici involveret, når man skal arbejde på så højt et niveau. Sørg derfor for at tage de nødvendige forholdsregler, så du og dem, der skal arbejde på dit nybyggeri, er trygge og sikre!

Sådan øger du sikkerheden ved tagarbejde

Sikkerheden på taget er vigtig, og det er derfor en god idé at få et faldsikringssystem. Faldsikring kan være mange forskellige produkter, der sikrer, at der er bedre sikkerhed på taget. Det kan f.eks. være ekstra ting at holde fast i, ekstra hegn eller lignende. Det kan også være, at du har brug for et beskyttelsessæt til dig selv, hvis du skal op og arbejde på taget. Man kan komme gevaldigt til skade, hvis man først falder ned, og der kan være glat på et tag – så det er vigtigt at få installeret faldsikring. Med det rigtige faldsikringssystem kan du øge sikkerheden og mindske risikoen for ulykker på taget.

Hvad er faldsikring?

Faldsikring er mere vigtigt på arbejdspladsen end nogensinde før. Faldulykker er en af de mest almindelige arbejdsskader i Danmark – hvert år registreres mellem 11.000 og 12.000 ulykker i denne kategori. Heldigvis er ikke alle faldulykker alvorlige, men desværre kan fald fra højden ofte føre til alvorlige skader, der kan medføre varige mén, invaliditet og i værste tilfælde dødsfald. 

Derfor er det afgørende at falde under arbejde i højden sikres korrekt. Ved at bruge den rette viden og det rette faldsikringsudstyr, kan man forebygge flere faldskader og helt undgå ulykker.

Det siger reglerne

Faldsikringsudstyr skal anvendes, når arbejde i højden ikke kan planlægges, tilrettelægges eller udføres forsvarligt med kollektiv sikring mod nedstyrtning. Det er arbejdsgiverens ansvar at vurdere, hvornår det er nødvendigt at anvende faldsikringsudstyr. Hvis det er nødvendigt, skal brugeren have tilstrækkelig oplæring og jævnlig træning i anvendelsen af faldsikringsudstyret, herunder instruktioner i ”redning” efter et eventuelt fald. 

Vigtigst af alt skal det anvendte faldsikringsudstyr være CE mærket og godkendt efter EU standarder. Det skal gennemgås efter producentens forskrifter mindst én gang årligt og kasseres eller repareres efter behov. Udstyret må kun benyttes, hvis det ikke tidligere har været brugt til redning af en person.

Back to top