Det skal du være opmærksom på, inden du går i gang med dit byggeprojekt

Det skal du være opmærksom på, inden du går i gang med dit byggeprojekt

Mange drømmer om at ombygge en ældre bolig, så den bolig man får, har et personligt præg og ser nyt og moderne ud. Det er vekslende, om man begiver sig ud i gør-det-selv projekter, eller om man overlader det meste til professionelle. Læs mere i denne artikel, hvor du bliver præsenteret for en række gode råd i forbindelse med større byggeprojekter.

Styr på pengene

Økonomien er vigtig, når man går i gang med et større byggeprojekt i boligen. Det kan have stor betydning, da man kan ende ud med et halvfærdigt hjem, hvis pengene slipper op undervejs.

Det er meget normalt i større byggeprojekter, at der opstår uforudsete udgifter undervejs. De uforudsete udgifter kan f.eks. være forbundet med, at man i takt med at man brækker dele af huset ned, finder ud af at der skal lægges nye rør i den eksisterende bolig eller, eller at fundamentet er dårligere tilredt end ellers antaget.

Når man planlægger sit byggeprojekt, bliver det derfor rigtigt vigtigt, at man kan holde styr på økonomien undervejs.

Budget

En god måde at mindske risikoen for at pengene slipper op, er ved at lægge et budget, der er lavere, end de penge, man faktisk har. På den måde har man et beløb sat af til de uforudsete udgifter.

Det er derudover vigtigt, at man kan være realistisk omkring hvilke materialevalg, der kan lade sig gøre i forhold til ens økonomi. Selv helt små materialer kan udgøre en stor del af det samlede budget.

Planlægning af byggeprojektet

Når man bygger hus, er der mange ting, der skal planlægges. Som tidligere nævnt, kan man vælge at gøre tingene selv, eller at få professionelle til at udføre den vigtige taglægning.

Der kan være store økonomiske fordele forbundet med at gøre tingene selv, men man løber også en risiko. Bl.a. er det generelt en fordel, hvis man overlader vådrum til professionelle, da der kan opstå følgeskader i huset, hvis rummene ikke er udført ordentligt.

Man skal ligeledes være opmærksom på lovkrav omkring elinstallationer, som i de fleste tilfælde skal udføres af professionelle. Det er også en rigtigt god idé, at få professionelle til at lægge taget på huset, da det kan have store konsekvenser på sigt, hvis taget ikke er lagt korrekt. Det kan f.eks. være ift. tilstandsrapporten, men også generelt risikoen for, at taget udvikler sig til at være utæt. Hvis man har gode håndværksmæssige evner, kan man godt begive sig ud i taglægning.

Man må gøre op med sig selv, om man har evnerne til det, og uanset er det en god idé, at spørge professionelle til råds, eller at læse mere om emnet.

Back to top